Esittely - About us

Olen Pirita Hahtonen ja asun Polvijärvellä Pohjois-Karjalassa. Koulutukseltani olen agrologi ja tradenomi, työskentelen kasvituotannon asiantuntijan tehtävissä. Toisena työnäni olen maanviljelijä ja kasvatan simmental rotuista lihakarjaa jalostuseläimiksi nimellä Teerenpesän.

DRAJ-kokeiden palkintotuomarina olen toiminut vuodesta 2014 ja ylituomaripätevyyden sain vuonna 2020. Suomen Dreeverijärjestön hallitukseen tulin ensimmäisen kerran valituksi vuonna 2016, silloin varajäseneksi. Varsinaiseksi jäseneksi minut valittiin vuonna 2017 ja olin kaksi kautta hallituksen varsinaisena jäsenenä vuosina 2017-2023. Sitten pidin välivuotta hallitushommista, kunnes asetuin taas ehdolle vuonna 2024 vuosikokouksessa ja tulin valituksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Lupauduin samalla julkaisutoimikunnan puheenjohtajaksi toistamiseen. Jalostusneuvojan kurssin kävin vuonna 2018 ollessani jalostustoimikunnan jäsenenä. Toimin tällä hetkellä Pohjois-Karjalan Dreeverikerhon puheenjohtajana ja paikallisen metsästysseuran sihteerinä.

Kennelnimi Cipacan minulla on ollut vuodesta 2006, ensimmäinen kasvattamani pentue oli rodultaan buhund. Olen kasvattanut myös yhden käyttölinjaisen labradorinnoutaja pentueen. Dreeveri pentueita nimellä Cipacan on nyt syntynyt 8 pentuetta ja tämä on se rotu, jonka parissa tahdon jatkaa ja jota tahdon olla viemässä eteenpäin. Dreevereissä arvostan erityisesti kovaa metsästysintoa ja sitkeyttä, tahdon että dreeveri pysyy jatkossakin all-roud ajurina, joka on myös ulkomuodollisesti terverakenteinen ja jaksaa puurtaa pitkäkin metsästyspäivät.

Pyrin kasvattamaan metsästyskoiria metsästäjille. Jalostukseen käytän vain terveitä ja hyväluonteisia koiria jotka toimivat metsässä, jaksavat pitkätkin metsästyspäivät ja ovat koepalkittuja. Omille jalostuskoirilleni teetän viralliset terveystarkastukset. Jalostukseen en käytä C-lonkkaa huonompia dreevereitä, kyynärissä ja polvissa pidän itse jalotuksessa rajana 1. Silmäpeilauksia on myös tehty osalle koiristani mutta perinnöllisisä silmäsairauksia ei niiltä ole löytynyt eikä silmäsairaudet ole dreevereillä yleisiä.