Esittely - About us

Olen Pirita Hahtonen ja asun Pohjois-Karjalassa Polvijärvellä. Olen koulutukseltani agrologi (AMK), sekä tradenomi ja työskentelen ProAgriassa kasvituotannon ja talouden asintuntijatehtävissä. Kotona minulla on myös pieni emolehmäkarja, rotuna simmental.

Ensimmäinen buhundini Casso tuli minulle vuoden 2006 alussa Norjasta ja kaksi vuotta myöhemmin perheeseen liittyi buhund neiti Mona Tanskasta. Monan kuoltua maksasairauteen 4-vuotiaana otin harrastus- ja metsästykaveriksi sileäkarvaisen noutajan Ronin. Ensimmäinen pentue Cipacan nimellä syntyi vuonna 2010, rotuna buhund.

Dreeverin kanssa metsästyksen ja koehommat aloitin vuonna 2013 ja ensimmäinen oma dreeverini Huldremarkas Black Velvet saapui Norjasta kesällä 2014. Kotona meillä on ollut koiria lapsuudestani asti. Ensin berninpaimenkoiria ja sitten japaninpystykorvia, lisäksi pientä kasvatustoimintaa.

Harrastan koirieni kanssa näyttelyitä ja metsästyskokeita ja syksyt menee metsästellessä. Toimin myös dreeverien ajokokeissa palkintotuomarina ja koetoimitsijana.  Ylituomaripätevyyden dreeveririen DRAJ/DKAJ kokeisiin sain vuonna 2020. Olen aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, toimin mm. Pohjois-Karjalan Dreeverikerhon puheenjohtajana. 

Pyrin kasvattamaan metsästyskoiria metsästäjille. Jalostukseen käytän vain terveitä ja hyväluonteisia koiria jotka toimivat metsässä, jaksavat pitkätkin metsästyspäivät ja ovat koepalkittuja. Omille jalostuskoirilleni teetän viralliset terveystarkastukset. Jalostukseen en käytä C-lonkkaa huonompia dreevereitä, kyynärissä ja polvissa pidän itse jalotuksessa rajana 1. Silmäpeilauksia on myös tehty osalle koiristani mutta perinnöllisisä silmäsairauksia ei niiltä ole löytynyt eikä silmäsairaudet ole dreevereillä yleisiä.