Esittely - About us

Olen Pirita Hahtonen ja asun Pohjois-Karjalassa Polvijärvellä. Olen koulutukseltani agrologi (AMK), sekä tradenomi ja työskentelen ProAgriassa kasvituotannon ja talouden asintuntijatehtävissä. Kotona minulla on myös pieni emolehmäkarja, rotuna simmental.

Ensimmäinen buhundini Casso tuli minulle vuoden 2006 alussa Norjasta ja kaksi vuotta myöhemmin perheeseen liittyi buhund neiti Mona Tanskasta. Monan kuoltua maksasairauteen 4-vuotiaana otin harrastus- ja metsästykaveriksi sileäkarvaisen noutajan Ronin. Ensimmäinen pentue Cipacan nimellä syntyi vuonna 2010, rotuna buhund.

Dreeverin kanssa metsästyksen ja koehommat aloitin vuonna 2013 ja ensimmäinen oma dreeverini Huldremarkas Black Velvet saapui Norjasta kesällä 2014. Kotona meillä on ollut koiria lapsuudestani asti. Ensin berninpaimenkoiria ja sitten japaninpystykorvia, lisäksi pientä kasvatustoimintaa, jossa olin äitini mukana.

Harrastan koirieni kanssa näyttelyitä ja metsästyskokeita ja syksyt menee metsästellessä. Toimin myös dreeverien ajokokeissa palkintotuomarina ja koetoimitsijana.  Ylituomaripätevyyden dreeveririen DRAJ/DKAJ kokeisiin sain marraskuussa 2020. Olen aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa, mm. Suomen dreeverijärjestön hallituksen jäsenenä.